westergouwe

/ Het begint in Westergouwe!

Aan de westelijke rand van de bruisende stad Gouda, met de natuur van het waterrijke poldergebied aan je voeten, wordt nu al heerlijk gewoond door zo’n 1.000 gezinnen. De nieuwe woonwijk Westergouwe groeit de komende jaren uit tot één van de meeste duurzame woongebieden van Zuid-Holland en zal straks bestaan uit ongeveer 4.500 woningen met allerlei faciliteiten op het gebied van sport, kinderopvang, scholing en gezondheid. In het winkelcentrum is dan een eigentijds en volwaardig winkelaanbod te vinden.

Wijk voor iedereen
Of je gaat samenwonen, je kinderen ziet opgroeien of juist de deur uit ziet gaan; Westergouwe is er voor iedereen die aan het begin staat van een nieuwe levensfase of toe is aan de volgende stap in zijn wooncarrière. Je nieuwe leven…. Het begint Westergouwe.

/ Verhalen van bewoners

Dat Westergouwe een fijne plek is om in te wonen, willen we je graag vertellen. Liever laten we de bewoners van de wijk aan het woord. Waarom kozen zij voor Westergouwe? Wat is er zo fijn aan deze wijk tussen polder en stad? Maar ook, waar valt er nog te verbeteren? We laten graag de bewoners hun verhaal doen. 

/ Voorzieningen

Westergouwe heeft op dit moment tijdelijke voorzieningen, zoals Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers. In dit KIndcentrum is een basisschool, een kinderdagopvang, een peutergroep en een BSO gevestigd. Het Kindcentrum biedt voor kinderen ontwikkeling op maat, waarbij ruimte ontstaat om talenten te ontwikkelen en de wereld te ontdekken. Ook vind je er een gezondheidscentrum (met tandarts, huisarts, apotheek, fysiotherapie, drogist, thuiszorg en meer), Dierenkliniek Westergouwe en de meest circulaire Albert Heijn van Nederland. Bij de bouw en de inrichting van de supermarkt zijn zoveel mogelijk gerecyclede en recyclebare materialen gebruikt. Daarmee is de vestiging de meest duurzame die de supermarktketen tot nu toe heeft gebouwd.  

Ben je benieuwd naar het toekomstige scholencluster of wil je meer weten over de plannen voor het nieuwe winkelcentrum? Lees dan verder.

LEES MEER OVER DE TOEKOMSTIGE VOORZIENINGEN

/ Recreatie

Westergouwe heeft de ambitie de meest gezonde en beweegvriendelijke wijk van de regio te worden. We zetten ons daarom in voor een gezonde leefomgeving dat uitnodigt tot lichaamsbeweging in de buitenlucht. Een voorbeeld hiervan is de beweegstrook met verschillende sporttoestellen in de GroenBlauwe zone. De wijk is onderling verbonden via wandelroutes langs parkjes, speeltuinen en uitzichtpunten. Wie houdt van een actief leven zit hier goed. In de wijk zijn allerlei sportgroepjes actief waar je zo bij aan kan sluiten. In de directe omgeving van Westergouwe vind je tevens een voetbalclub en een golfbaan. 

Westergouwe grenst aan natuur- en recreatiegebied de GroenBlauwe zone. Dit natuurgebied van 45 hectare heeft onder andere een natuurspeelplaats, een visvijver en broedschuren voor beschermde vogelsoorten. 

LEES MEER OVER DE GROENBLAUWE ZONE

/ Ligging Westergouwe

Westergouwe ligt centraal in de Randstad en dichtbij de grote steden Rotterdam, Den Haag en Utrecht. De omgeving van Westergouwe kenmerkt zich door mooie natuurgebieden met aantrekkelijke fietsverbindingen. En je zit ook nog eens zó in hartje Gouda, met een prachtige historische binnenstad. Westergouwe, een mooi nieuw stukje Gouda, vlak bij een mooi oud stukje Gouda!