Het gezinsleven begint in Westergouwe

Twee jaar hebben ze toegeleefd naar de verhuizing. Inmiddels wonen ze nog maar twee jaar in Westergouwe, maar het is al zo vertrouwd dat het soms lijkt alsof ze hier al tien jaar wonen. Charlotte en Kevin hebben een jong gezin met twee jongens, peuter Jevi (3) en baby Myro. Ze zijn heel blij met de keuze voor een nieuwbouwwoning in deze jonge wijk.

Waarom hebben jullie gekozen voor een nieuwbouwwoning?
“Kevin werkt in de bouw en het sprak ons vanaf het begin al heel erg aan dat alles aan de woning nieuw is. Dat je het huis naar eigen wens kunt maken. Natuurlijk is dat tot op zekere hoogte, maar we hebben veel beslissingen zelf genomen. In totaal zijn we twee jaar bezig geweest met het traject vanaf de aankoop, voordat we hier echt zijn komen wonen. In die tijd is er veel contact geweest met de medebewoners in de straat. Dat heeft ervoor gezorgd dat er een leuk contact is ontstaan. Van tevoren hadden we dat niet bedacht, maar we vinden het wel een hele fijne bijkomstigheid van wonen in een nieuwbouwwijk.”

Jullie wonen hier nu twee jaar?
“Ja, dat klopt! Maar het voelt soms alsof het al tien jaar is,” lacht Charlotte. “Het is al zo vertrouwd en we wonen hier heel plezierig. Ik kan niet precies uitleggen waar het door komt, dat is echt een gevoel. Misschien heeft het ook wel te maken met het voortraject. Dat je zo lang al bezig bent met het huis en alles dat daarbij hoort. De sfeer in de wijk is ook supergoed. Zonder dat mensen zich met elkaar bemoeien is er sociale controle. De mensen kijken naar elkaar om en dat geeft een gevoel van veiligheid. Een beetje ons kent ons. Dat is best een prettig idee met een jong gezin.”

Is Westergouwe klaar voor de toekomst?
“In veel opzichten wel. Zo hebben we een nul-op-de-meter-woning, dus wij zijn wat dat betreft klaar voor de toekomst! Bij de inrichting van de wijk is er aandacht voor groen en duurzaamheid, dus in dat opzicht ziet het er absoluut heel goed uit in Westergouwe. Maar er moet ook nog het een en ander gebeuren. Het is een jonge wijk en er zijn een aantal plannen die nog tot uitvoer gebracht moeten worden, zoals een winkel- en gezondheidscentrum, gebouw voor de school en kinderopvang. Gelukkig zijn hier nu wel tijdelijke voorzieningen voor getroffen.”

Is er genoeg te doen voor jonge gezinnen in de wijk?
“Westergouwe is een fantastische plek om te wonen. De wijk is mooi met veel water en veel natuur in de buurt. Samen met de buren en het projectbureau Westergouwe, doen we ons best om ervoor te zorgen dat er voldoende speeltuintjes komen, zodat er straks voor alle leeftijden genoeg vermaak is. Wat echt een aanrader is: een wandeling via het Klompenpad richting de GroenBlauwe zone. Dit is een heerlijke route. Niet te lang voor de kinderen, maar wel genoeg om echt even buiten te zijn. Onderweg stoppen we dan bij de natuurspeelplaats en zomers nemen veel ouders een kleedje mee. Heel gezellig is dat! Ideaal voor een gezin met jonge kids! Wij hebben het in ieder geval heel erg naar ons zin in Westergouwe.”