service

/ Contact

Heb je algemene vragen over de nieuwbouwontwikkelingen in Westergouwe? Check dan onze FAQ of mail je vraag naar infocentrum@westergouwe.nl.

Wil je meer weten over een specifiek nieuwbouwproject? Neem dan contact op met de betreffende aanbieder.

Ben je een bewoner van Westergouwe? Neem dan contact op met het projectbureau via projectbureau@westergouwe.nl of 06 – 48 13 56 13.  

Heb je interesse in een zelfbouwkavel? Neem dan ook contact op met het projectbureau via bovengenoemde contactgegevens.

Adresgegevens

Infocentrum Westergouwe
Provincialeweg 10, 2809 RA Gouda

Telefoonnummer

06 – 48 13 56 90

/ Infocentrum Westergouwe

In het infocentrum van Westergouwe vertellen wij je graag meer over de toekomstige projecten (koop en huur) en ontwikkelingen van de wijk. Het infocentrum is elke woensdagmiddag tussen 15.00 uur en 17.00 uur open. Adres: Provincialeweg 10 in Gouda.

/ Veel gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over Westergouwe. Staat jouw vraag er niet bij? Stuur dan een e-mail naar infocentrum@westergouwe.nl.

Hoeveel en wat voor soort woningen komen er in Westergouwe?

In de wijk komen maximaal 4.500 – 5.000 woningen. We bouwen in Westergouwe voor een brede groep bewoners waarbij het doel is het woningaanbod bereikbaar te houden. In Westergouwe vind je dus een diverse mix aan woningtypen en bestaat het aanbod uit zowel koop- als huurwoningen.

Wie verkoopt de woningen in Westergouwe?

De woningen worden verkocht door de ontwikkelaars. Op dit moment zijn dat de VOF Westergouwe (Heijmans Vastgoed en VolkerWessels Vastgoed) en BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling. 

Hoe kom ik in aanmerking voor een sociale huurwoning?

De beschikbare sociale huurwoningen worden aangeboden via WoningNet.nl Regio Midden-Holland. Op deze website lees je hoe je in aanmerking kan komen voor een beschikbare woning. 

Is er openbaar vervoer in de omgeving?

Vanaf de bushalte in de wijk ben je in ongeveer 11 minuten op het Intercity station van Gouda. Vanaf dit station vertrekken treinen met bestemmingen als Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Het busstation vormt het begin- en eindpunt van alle stads- en streeklijnen in en rond Gouda. 

Hoe vindt de toewijzing van de koopwoningen plaats?

Informatie over de toewijzing van de koopwoningen komt als het zover is beschikbaar op de websites van de ontwikkelaars. 

Komen er speelplekken in de wijk?

Ja, er komen op verschillende plekken in de wijk speelplekken voor verschillende leeftijdscategorieën. Daarnaast is er een grote natuurspeeltuin in de GroenBlauwe zone.