Westergouwe
vandaag

/ Westergouwe vandaag

Op 22 april 2016 kreeg familie De Visser de eerste sleutel van hun woning uit handen van de burgemeester van Gouda. Sindsdien is er in Westergouwe veel gebeurd. Van één straat midden in een weiland is Westergouwe uitgegroeid tot een volwaardige woonwijk van Gouda. In oktober 2020 is Westergouwe 1 compleet opgeleverd en in Westergouwe 2 wordt nu ook al volop gewoond. Kijk rond in onderstaande 360 graden foto van de wijk zoals de situatie in de zomer van 2022 was.

/ Westergouwe 1

Het aanzicht van de kadewoningen op het eerste eiland van Westergouwe 1 zie je op veel foto’s terug en weerspiegelt op moderne wijze de binnenstad van Gouda. Op dit eiland zijn kadewoningen, rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen gebouwd. Een deel van het tweede eiland hoort ook bij Westergouwe 1. Hier vind je naast koop- en huurwoningen ook kavels waar vrijstaande woningen zijn gerealiseerd. Aan de andere kant van het water staan met name rijwoningen en enkele appartementengebouwen. Alle woningen in Westergouwe 1 zijn bewoond. In dit deelgebied vind je ook de voorlopige voorzieningen zoals de basisschool en de supermarkt.

/ Westergouwe 2

Deelgebied Westergouwe 2 is met de recente oplevering van de huurwoningen in Westergoud en Boerdeijrkavel Voorzorg volledig opgeleverd en bewoond. 

/ Westergouwe 3

Westergouwe 3 bestaat uit een deel dat ten westen ligt van deelgebied 2 en daarnaast uit de afronding van het tweede eiland. Na deelgebied 3 is de wijk ongeveer voor de helft afgerond. De andere helft van de wijk is nog in ontwikkeling. In Westergouwe 3 zijn al woningen gerealiseerd. De komende jaren worden er nieuwe woningen aan dit deelgebied toegevoegd. Denk hierbij aan koopwoningen in diverse typen maar ook huurwoningen (zowel sociaal als vrije sector). Bekijk het actuele woningaanbod in Westergouwe 3.