Westergouwe
vandaag

/ Westergouwe vandaag

Op 22 april 2016 kreeg familie De Visser de eerste sleutel van hun woning uit handen van de burgemeester van Gouda. Sindsdien is er in Westergouwe veel gebeurd. Van één straat midden in een weiland is Westergouwe uitgegroeid tot een volwaardige woonwijk van Gouda. In oktober 2020 is Westergouwe 1 compleet opgeleverd en in Westergouwe 2 wordt nu ook al volop gewoond. Kijk rond in onderstaande 360 graden foto van de wijk zoals de situatie in de zomer van 2021 was.

/ Westergouwe 1

Het aanzicht van de kadewoningen op het eerste eiland van Westergouwe 1 zie je op veel foto’s terug en weerspiegelt op moderne wijze de binnenstad van Gouda. Op dit eiland zijn kadewoningen, rijwoningen en twee-onder-een-kapwoningen gebouwd. Een deel van het tweede eiland hoort ook bij Westergouwe 1. Hier vind je naast koop- en huurwoningen ook kavels waar vrijstaande woningen zijn gerealiseerd. Aan de andere kant van het water staan met name rijwoningen en enkele appartementengebouwen. Alle woningen in Westergouwe 1 zijn bewoond. In dit deelgebied vind je ook de voorlopige voorzieningen zoals de basisschool en de supermarkt.

/ Westergouwe 2

Westergouwe 2 is voor een groot deel al bewoond. Langs het klompenpad zijn de laatste koopwoningen in aanbouw. In dit deelgebied zijn op dit moment 2 projecten in aanbouw die later worden verhuurd. Op de pagina huurwoningen vind je meer informatie over deze projecten. Nog even en ook dit deelgebied van Westergouwe is helemaal gereed.