Ik voel me hier echt thuis

Anila en Yalcin verhuisden begin 2020, samen met hun 2 kinderen, van Nesselande (Rotterdam) naar Westergouwe 2. Anila voelde zich meteen thuis, voor het eerst in haar leven. Zij en haar man besloten om hier hun kinderen te laten opgroeien en lieten een vrijstaande woning bouwen.

Hoelang wonen jullie al in Westergouwe?
“Wij hebben anderhalf jaar in onze eerste woning in Westergouwe gewoond. Het was echt een prachtige locatie! We hadden uitzicht op het water en een ruim terras. Maar, met de woonkamer op de eerste verdieping en een aangrenzend terras, konden de kinderen minder makkelijk vrij buiten spelen. Er was geen grote tuin, dat was een nadeel. Mijn man en ik durfden dat niet direct uit te spreken naar elkaar. Maar, toen het hoge woord er eenmaal uit was, wisten we één ding zeker: onze volgende woning moest ook in Westergouwe staan.

Waar hebben jullie hiervoor gewoond?
“Hiervoor woonden we in Nesselande. Mijn man komt uit Gouda en we wilden in de buurt blijven wonen. We kochten samen ons eerste appartement in Nesselande en daar zijn ook onze twee kinderen geboren. Toen we door de coronapandemie allebei thuis moesten werken, besloten we om ons heen te kijken naar een nieuwe plek. Dan besef je hoe belangrijk een fijne woonomgeving en comfortabel huis is.”

Kunnen jullie iets vertellen over de mensen en de sfeer in de wijk?
“Ik voelde mij hier direct thuis en dat heb ik nooit eerder zo ervaren. Vroeger verhuisde ik met mijn ouders van plek naar plek. Dit kon helaas niet anders. Maar daardoor heb ik nooit ergens kunnen aarden. Nu begrijp ik pas wat mijn man bedoelde als hij zei dat hij ‘thuiskwam’ als hij Gouda in reed. Er zijn zoveel gelijkgestemden hier om je heen. Jonge gezinnen die in dezelfde fase van het leven staan. Eigenlijk heb je hier de gezelligheid uit het dorp, op steenworp afstand van het stadscentrum.”

Hoe verwachten jullie dat Westergouwe zich in de komende jaren zal gaan ontwikkelen?
“Wij kijken heel erg uit naar de bouw van de nieuwe schoollocatie, zodat de kindjes lekker de ruimte krijgen. En natuurlijk het nieuwe winkelcentrum! We hopen dat het winkelcentrum een gezellige ontmoetingsplek kan worden voor de buurt. Een plek waar je samen kan komen en even uit de dagelijkse sleur kan stappen, als dat nodig is.”

Wat is jullie favoriete plek in de wijk?
“Wij gaan heel graag naar de speeltuin in de GroenBlauwe zone. Daar kunnen de kinderen lekker ravotten. Maar we zijn ook nog steeds te vinden op het speeleiland, waar ons avontuur in Westergouwe begon. Als fervent fietsers vinden wij Westergouwe sowieso een prachtige omgeving hebben. Toekomstige bewoners van Westergouwe wil ik zeggen: Voel je welkom! Je hebt echt mazzel als je hier komt wonen.”