/ Voorzieningen in en rondom de wijk

Westergouwe krijgt haar eigen voorzieningen zoals een school, winkels en een gezondheidscentrum. Voorlopig zijn dit nog voorzieningen in een tijdelijke huisvesting. Als de wijk verder gegroeid is worden dit volwaardige voorzieningen zoals je van een wijk van deze omvang kan verwachten.

KINDCENTRUM DE ONTDEKKINGSREIZIGERS

Vanaf augustus 2017 kunnen kinderen naar school op Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers (basisschool en kinderdagverblijf & BSO voor 0-13 jaar). Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers is de plek in Westergouwe waar samen spelen, leren, ontwikkelen, ontmoeten en ontdekken centraal staat!

Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers is een initiatief van drie schoolbesturen en een kinderopvangorganisatie: de Groeiling, de Vier Windstreken, Stichting Klasse en Quadrant Kindercentra. Zij werken samen binnen één nieuwe organisatie, het kindcentrum.

GEZONDHEIDSCENTRUM WESTERGOUWE, EEN GEZONDE KIJK OP DE WIJK!

Gezondheidscentrum Westergouwe is geopend van maandag tot en met vrijdag. 

U kunt zich laten inschrijven bij de huisarts, de tandarts of een afspraak maken met een van de andere disciplines die in ons gezondheidscentrum werkzaam zijn.

Meer informatie over zorgverleners in Gezondheidscentrum Westergouwe vindt u op www.gcwestergouwe.nl. Het Gezondheidscentrum is telefonisch bereikbaar op nummer 0182 – 200 800. Ga eens kijken in het mooie centrum!

TANDARTSPRAKTIJK WESTERGOUWE

Tandartspraktijk Westergouwe is een tandartspraktijk waar gestreefd wordt naar tandheelkunde van hoogwaardige kwaliteit. Het gehele team zet zich in om u de best mogelijke mondzorg te geven. Het bieden van optimale tandheelkundige zorg waarbij uiteraard enkel en alleen rekening wordt gehouden houden met úw wensen en medische behoeften. Meer informatie op www.tandartspraktijkwestergouwe.nl of bekijk de folder.

DIERENKLINIEK WESTERGOUWE

Voor huisdieren en hun eigenaren is er Dierenkliniek Westergouwe. Deze kliniek is een dependance van de Dierenkliniek Korte Akkeren. Binnen dit diergezondheidscentrum wordt diergeneeskunde op hoog niveau bedreven, met geavanceerde apparatuur. Zo kunnen dieren ook voor behandeling tegen kanker en voor bijzondere tandheelkundige ingrepen terecht. Het initiatief in Westergouwe past goed bij de visie om diergeneeskundige behandeling en kennis aan zoveel mogelijk mensen dicht bij huis aan te bieden; liefst in de eigen wijk. Kijk voor contact en meer informatie op dierenkliniekwestergouwe.nl

VOETBALVERENIGING DONK

Aan de andere kant van de Provincialeweg ligt voetbalvereniging Donk, een modern sportpark met drie kunstgrasvelden, een gezellig clubhuis en nette kleedkamers. Zowel voor voetbal op recreatie als op prestatie niveau kunt u bij hun terecht. Met gediplomeerde trainers en via een eigen ontwikkelingsplan worden de jeugdleden begeleidt. Op vrijdag, zaterdag en zondag spelen jongens, meisjes, heren en dames met plezier hun wedstrijden.

Bekijk hier een sv Donk-folder.