/ Over de bewonersportal

De bewonersportal is er voor u! U vindt hier informatie die u aangaan als bewoner van Westergouwe, algemene informatie over de wijk vindt u op Westergouwe.nl. Blijf op de hoogte door u aan te melden met uw gegevens en straatnaam. Van alle berichten die onder ‘Nieuws’ worden geplaatst en van toepassing zijn op uw straat, krijgt u ook een melding per mail.

BEWONERSPORTAL ALS APP

Om optimaal gebruik te maken van de portal kunt u hem installeren als ‘APP’ op uw telefoon of tablet. De App werkt zolang u verbinding heeft met internet. Volg de instructie hieronder:

iPad / iPhone

  1. Open de website met de Safari browser. Onderaan in de browser vind je een knop met ‘+’ teken of een vierkantje met pijltje (afhankelijk van de IOS versie).
  2. Klik en kies ‘zet in beginscherm’ (Add to home screen).
  3. Je krijgt een schermpje waar je eventueel de titel kan aanpassen.
  4. Tik op ‘voeg toe’ (Add) en het icoontje zal op je beginscherm geplaatst worden.

Android

  1. Open de default browser, open de website. Gebruik de menuknop en voeg hem toe aan de favorieten door ‘meer’ (More) te selecteren en daarna ‘Bladwijzer maken’ (Bookmark page) of ‘Favoriet toevoegen’. Tik op ‘ok’.
  2. Ga vervolgens terug naar het startscherm. Druk lang op een lege plaats op de achtergrond op je beeldscherm. In het menu dat nu verschijnt kies je voor ‘sneltoetsen’ en verder voor ‘Bladwijzer’ of ‘Favorieten’ (Bookmarks). Selecteer de bladwijzer/bookmark die je zojuist aangemaakt hebt.
  3. Afhankelijk van de versie zal nu het icoon van de ‘favorieten’ getoond worden met het favicon van de website (hetzelfde icoontje dat ook in de adresbalk getoond wordt), een icoon gespecificeerd in de website of een mini screencapture van de homepagina.

Er zijn verschillende versies en implementaties in omloop maar het bovenstaande zou moeten werken vanaf android 2.0.

Windows Phone

Ook hier moet men eerst via de standaard browser naar de gewenste website surfen. Tik op ‘Meer…’ en vervolgens op ‘Aan startscherm vastmaken’. Er wordt dan een nieuwe tegel vastgemaakt aan het startscherm.