/ Veel gestelde vragen

Hieronder treft u antwoorden op veel gestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, mail hem dan naar projectbureau@westergouwe.nl

Hoe wordt er afval ingezameld in Westergouwe?

Gemeente Gouda is verantwoordelijk voor de gescheiden inzameling van een grote diversiteit aan afvalstromen, waaronder gft- (groente/fruit/tuin), papier en karton, glas, textiel, plastic, elektrische apparaten, klein chemisch afval en grof huishoudelijk afval. Afvalverwerkingsbedrijf Cyclus neemt voor Gemeente Gouda de zorg voor deze inzameling uit handen. Bekijk uitgebreide informatie over de afvalinzameling.

Wanneer wordt er gebouwd?

De bouw van Westergouwe gebeurt in fases, tot 2022 bouwen we aan Westergouwe-II, met zo’n 320 woningen. Hiermee is Westergouwe-II in afronding. De voorbereidingen voor Westergouwe-III zijn inmiddels gestart en de eerste bouwactiviteiten vinden al plaats. Er zijn dus volop bouwactiviteiten, deze vinden overdag plaats.

Via de bewonersportal houden we u op de hoogte over de ontwikkelingen en mogelijke overlast omtrent de bouw.

Waar kan ik een melding doen over de woonomgeving?
U vindt hier meer informatie hoe u een melding kunt doen over uw woonomgeving in Westergouwe. Denk bijvoorbeeld aan kapotte straatverlichting, onderhoud van groen, straten en speelplekken.
Wat zijn de openingstijden van Informatiecentrum Westergouwe?

Het informatiecentrum is op dit moment gesloten. Het geheel vernieuwde informatiecentrum opent binnenkort. 

Mag je varen in de Westergouweplas?

Ja, er mag gevaren worden, maar de roeiboot of kano die in het water gebruikt wordt, mag niet in het water blijven liggen. Bekijk uitgebreide informatie over het water en vaarhoogtes in Westergouwe.