Westergouwe
morgen

/ Westergouwe morgen

Westergouwe groeit de komende jaren verder uit tot een mooi nieuw stuk Gouda! Uiteindelijk is Westergouwe straks het nieuwe begin van de stad Gouda. Vanuit de stad bekeken is de wijk echter het begin van de natuur. De verwachting is dat de ongeveer 4.500 woningen in 2034 allemaal zijn opgeleverd.

Westergouwe 3
Westergouwe 3 bestaat uit een deel dat ten westen ligt van deelgebied Westergouwe 2 en daarnaast uit de afronding van het tweede eiland. In Westergouwe 3 zijn al woningen gerealiseerd. De komende jaren worden er nieuwe woningen aan dit deelgebied toegevoegd. Denk hierbij aan koopwoningen in diverse typen maar ook huurwoningen (zowel sociaal als vrije sector). Op dit moment zijn de projecten Het Carré van Westergouwe en Westerhof in aanbouw. Er zijn nog enkele woningen in Het Carré van Westergouwe beschikbaar. Ook de projecten Klein Gouda, Parkwonen en Eilandwonen zijn in verkoop. Bekijk het actuele woningaanbod. Het tweede eiland wordt als laatste van dit deelgebied afgerond. Westergouwe 3 wordt in z’n geheel in circa 3,5 jaar gerealiseerd.

Koopwoningen

De planning van onderstaande projecten is nog niet bekend. Wil je op de hoogte blijven van onderstaande toekomstige projecten met koopwoningen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Westergouwe! Meer informatie vind je ook in het magazine van Westergouwe.

Windsor Park
Windsor Park is een buurt met een groene opzet (onder andere een parkje) tegenover het scholencluster van de wijk. In het deelgebied komen 44 woningen in ‘Tudorstijl’, gebaseerd op Engelse architectuur ten tijde van de heerschappij van vorstenhuis Tudor. Er komen diverse woningtypen voor zowel starters als doorstromers. Meer info

Hollandse Weelde
Het deelgebied Hollandse Weelde wordt een buurt met een groene opzet en een landschappelijk, romantisch karakter. Hier komen in totaal 42 koopwoningen, waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. Meer info

Knarrenhof
In Westergouwe 3 wordt een tweede Knarrenhof van Gouda gerealiseerd. Wonen in Knarrenhof betekent veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen. In Westergouwe komen naar verwachting 12 eengezinswoningen te koop en 11 appartementen, waarvan 4 koopappartementen en 7 sociale huurappartementen. De sociale huurappartementen worden gerealiseerd in samenwerking met woningcorporatie Mozaïek Wonen. Om in aanmerking te komen voor een woning is (ook) een inschrijving bij Stichting Knarrenhof nodig.

Huurwoningen

De planning van onderstaande projecten is nog niet bekend. Wil je op de hoogte blijven van onderstaande toekomstige projecten met huurwoningen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Westergouwe! Meer informatie vind je ook in het magazine van Westergouwe.

Westerhof
In het nieuwbouwproject Westerhof komen 54 appartementen (huur) en 30 eengezinswoningen (koop). De appartementen worden verhuurd in het midden- en dure huursegment. Meer info

53 huurappartementen Mozaïek
Dit appartementencomplex bevindt zich naast het scholencluster in het sociale hart van Westergouwe. In het appartementencomplex wordt de tweede locatie van het Oudenhuis gevestigd. Dit is een woonzorgconcept dat senioren in staat stelt langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Er komen 42 zelfstandige appartementen voor senioren en één appartement voor 5 zorgstudenten. Tot slot komen er 10 studio’s voor jongeren.

De Ploeger (Mozaïek Wonen)
Dit appartementencomplex is onderdeel van de noordelijke omranding van Westergouwe. Het gebouw is opgebouwd uit 7 lagen en bevat in totaal 46 appartementen, die allemaal in het sociale segment worden verhuurd. Het zijn 41 driekamerappartementen van circa 70 m2 en 5 tweekamerappartementen van circa 50 m2. Het gebouw krijgt een stedelijke uitstraling met verwijzingen naar de historische pakhuizen uit het centrum van Gouda. Meer info

42 huurappartementen Woonpartners bij het voorzieningen- en scholencluster
Het voorzieningencluster met scholen en appartementen is gesitueerd in een parkachtige en autoluwe omgeving in het sociale hart van de derde fase van Westergouwe. De 42 sociale huurappartementen worden verdeeld over 7 lagen. Er zijn 18 tweekamer woningen en 24 driekamer woningen gepland. Meer info

Natuurzicht (Woonpartners)
Woonpartners Midden-Holland realiseert op deze locatie 46 appartementen van circa 70 m². Het gebouw staat langs 2 zijdes in het water. Meer info

Knarrenhof
In Westergouwe 3 wordt een tweede Knarrenhof van Gouda gerealiseerd. Wonen in Knarrenhof betekent veilig wonen met veel privacy en tegelijkertijd alle voordelen van samenwonen. In Westergouwe komen naar verwachting 12 eengezinswoningen te koop en 11 appartementen, waarvan 4 koopappartementen en 7 sociale huurappartementen. De sociale huurappartementen worden gerealiseerd in samenwerking met woningcorporatie Mozaïek Wonen. Om in aanmerking te komen voor een woning is (ook) een inschrijving bij Stichting Knarrenhof nodig.

Masterplan
Na deelgebied Westergouwe 3 is de wijk ongeveer voor de helft afgerond. Voor de andere helft van de wijk is een nieuw Masterplan gemaakt. Meer informatie over dit Masterplan vind je in deze flyer.

Bekijk de algemene informatievideo over het Masterplan Westergouwe 2.0.
De stedenbouwkundige van Westergouwe vertelt je graag meer over het nieuwe Masterplan. In deze presentatie komen drie belangrijke onderwerpen aan bod:

https://www.high-endrolex.com/38

1) Wonen en samenleving
2) Centrumgebied & GroenBlauwe zone
3) School en sport en spel in de buitenruimte