Na vijfendertig jaar te hebben gewoond op een fijne plek in de Plaswijck in Gouda, besloot Ikram het roer om te gooien: het was tijd voor een nieuw huis. Een nieuwe plek om zich samen met haar man en twee tieners te vestigen. En die plek vond Ikram in Westergouwe. De omgeving en saamhorigheid van de buurt spraken haar enorm aan en ze was direct verkocht. Voordat ze het wist, was de verhuiswagen geregeld en stond ze haar nieuwe (t)huis in te richten.
Waarom zijn jullie verhuisd naar Westergouwe?
“Vrijwel mijn hele leven woonde ik al in de Plaswijck in Gouda. Daar verhuisde ik, en later met mijn gezin, van werf naar werf. Toen de kinderen nog jong waren vonden we het een fijn idee om in de buurt van mijn ouders te blijven wonen. Dan konden zij de kids zien opgroeien en kon ik stiekem een oogje in het zeil houden bij mijn ouders. Voordat ik er erg in had, waren de kinderen uitgegroeid tot twee tieners en waren we toe aan iets nieuws. We besloten te verhuizen en keken naar de opties in de omgeving. Het duurde niet lang voordat we hoorden over de plannen in Westergouwe. Het feit dat deze plek tussen polder en de stad in lag, trok ons enorm. Het biedt ruimte, frisse wind en ligt om de hoek van onze vertrouwde omgeving. En met de eigen wensen om zelf een woning te bouwen en de mogelijkheden hier in de wijk, wist ik genoeg. Hier wilden wij wonen,” vertelt Ikram.
Hoe verliep de verhuizing en de aankoop van de woning?
“Eenmaal in gesprek met een makelaar verliep alles gemakkelijk en gemoedelijk. Ik vond het belangrijk om voor ogen te hebben wat er kostentechnisch aan veranderingen zou plaatsvinden en wat de bouwmogelijkheden waren. Zo hadden we de wens om een aanbouw te plaatsen, wat gelukkig mogelijk bleek te zijn. We kregen snel duidelijkheid en alles verliep soepel. Voordat we het wisten was het huis van ons”, vertelt Ikram. “In het begin vonden we het écht nog spannend, aangezien we nog geen definitieve woonindeling voor ogen hadden. Met een VR-bril hebben ze ons alle mogelijkheden laten zien. Zo werd die spanning gelukkig snel weggenomen. De opties waren oneindig en uiteindelijk hebben we de juiste keuzes weten te maken. Inmiddels wonen we al drie jaar op deze fijne plek.”
Wat maakt Westergouwe zo’n bijzondere plek?
“Niet alleen de prachtige omgeving maakt onze buurt zo’n unieke plek, maar ook de fijne buren. In onze straat aan de singel, staan we als buren voor elkaar klaar. Ongeacht onze achtergrond, leeftijd en gezinssamenstelling. We maken altijd een praatje met elkaar en brengen zo nu en dan een extra bordje eten langs. Doordat de buurtbewoners zo open naar elkaar zijn, leren we elkaar en elkaars culturen kennen en dat levert bijzondere banden op. Jonge stellen, gezinnen en ouderen komen samen en dat maakt dat we naar elkaar omkijken.”
En wat is jouw favoriete plek in de wijk?
Volgens Ikram hoef je niet één specifieke kant op te gaan om een fijne plek te ontdekken. “Je zit om de hoek van het stadscentrum in Gouda, waar je in de binnenstad genoeg leuke activiteiten kunt ondernemen. Je kunt de stad hier echt proeven, dus een bezoek op z’n tijd is zeker een aanrader. Anderzijds is het juist heerlijk om de drukte te ontkomen en op de fiets te stappen naar Moordrecht. Er is een prachtige fietsroute langs al het moois van de omgeving, die is echt de moeite waard,” vertelt ze. “De kinderen vinden de natuurspeeltuin fantastisch. Ze kunnen zich hier uren vermaken. Stiekem is dat misschien ook wel één van mijn favoriete plekken.”
Hoe denk jij dat de toekomst van Westergouwe eruitziet?
“Dat is één grote verrassing. In de toekomst heeft de buurt wellicht een eigen buurthuis om buurtbewoners nog meer met elkaar in verbinding te brengen. Zo kunnen we dagen als Koningsdag of de intocht van Sinterklaas met elkaar organiseren en vieren. En misschien vind je in de toekomst ook wel een klein winkelcentrum. Er zijn in ieder geval genoeg mogelijkheden tot uitbreiding, maar voor nu ben ik nog volop aan het genieten van wat de buurt allemaal al te bieden heeft. Een prachtige omgeving, fijne buren en gevoel van thuis.”