Verhuur appartementen Boerderijkavel gestart

21 maart 2022

Op maandag 21 maart is de verhuur gestart van de sociale huurwoningen in het project Boerderijkavel Voorzorg van woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland. Belangstellenden kunnen tot en met 28 maart reageren op de woningen via WoningNet.

Sociale huurwoningen
In het appartementengebouw bevinden zich 50 twee- en driekamerwoningen. De appartementen zijn verdeeld over 7 etages en hebben een woonoppervlakte van 50 of 71 m2. De start verhuur betreft 40 sociale nieuwbouw huurwoningen met een betaalbare huurprijs. De overige 10 appartementen bevinden zich op de begane grond en de eerste verdieping en worden door Woonpartners verhuurd aan cliënten van Kwintes voor beschut wonen. Wethouder Rogier Tetteroo: “Met de sociale huurwoningen en de woningen voor begeleid wonen zijn we erg blij. De vraag hiernaar in Gouda is groot en het levert bovendien een bijdrage aan een grote maatschappelijke opgave van wonen voor iedereen. Westergouwe is een inclusieve wijk en deze nieuwe betaalbare huurwoningen passen daar perfect bij.”

Duurzame woningen
De woningen worden energiezuinig gebouwd door aannemer Giesbers. Ook over het autogebruik is nagedacht. In Westergouwe wordt deelmobiliteit gestimuleerd en daarom komen er binnen dit project deelauto’s waar de bewoners van het woongebouw gebruik van kunnen maken. Naar verwachting worden de appartementen in juni 2022 opgeleverd en ontvangen de nieuwe bewoners de sleutels van hun appartement.

Kijk voor meer informatie op de website van Woonpartners.

< NIEUWS