Ondertekening intentieovereenkomst GroenBlauwe zone

25 maart 2022

De gemeenten Zuidplas en Gouda en VOF Westergouwe (Volkerwessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed) hebben op 25 maart een intentieovereenkomst ondertekend waarin is afgesproken gezamenlijk te onderzoeken hoe het recreatiegebied de ‘GroenBlauwe zone’ tussen Moordrecht en Westergouwe verder kan worden versterkt.

Ecologische functie GroenBlauwe zone
De GroenBlauwe zone is ontstaan naar aanleiding van de bouw van de nieuwbouwwijk Westergouwe en biedt veel ruimte voor natuur, recreatie en plezier. De partijen onderzoeken onder andere de mogelijkheden voor bijvoorbeeld een natuureducatieve voorziening, een kanoverhuur en kleinschalige horeca. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden voor nieuwe fiets- en wandelroutes tussen Moordrecht en Westergouwe. Bij het onderzoek wordt rekening gehouden met de belangrijke ecologische functie van het gebied.

Gezamenlijk mogelijkheden onderzoeken
“We kijken ernaar uit om gezamenlijk de mogelijkheden van verbinding in de GroenBlauwe zone te onderzoeken.” aldus wethouder Rogier Tetteroo van de gemeente Gouda. “Het gebied biedt vele kansen voor ontspanning en recreatie, met veel ruimte voor de natuur.” Wethouder Daan de Haas van de gemeente Zuidplas sluit zich hierbij aan: “We zijn blij dat we de verdere ontwikkeling van het gebied samen gaan bekijken en verbeteren, zodat er een uitnodigende plek ontstaat voor zowel de inwoners van Gouda als Zuidplas.”

< NIEUWS