Ondertekening bouwteamovereenkomst Scholencluster

19 juni 2023

Op maandag 19 juni vond de officiële ondertekening van de bouwteamovereenkomst van het Scholencluster Westergouwe plaats. Eén plek voor onderwijs, opvang, sport en bewegen, wonen en ontmoeten, middenin Westergouwe. Het ondertekenen van de bouwteamovereenkomst markeert een nieuwe fase in de ontwikkeling van het cluster, dat eind 2025 haar deuren moet openen. De bouwteamovereenkomst werd ondertekend door Thierry van Vugt, wethouder van de gemeente Gouda, Merlien Welzijn, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland en Paul Ticheler, directeur van Slokker Bouwgroep.

Gemeente Gouda
Thierry van Vught (Onderwijs): “Ik ben trots dat we dit bijzondere project weer een forse stap dichter naar realisatie hebben gebracht. Met een school, kinderopvang, sport en ontmoeting én woningen onder één dak is het een toonaangevend voorbeeld van inclusiviteit. En natuurlijk duurzaam en ingepast in een prettige groene omgeving.’’

Woonpartners Midden-Holland
Vervolgens nam Merlien Welzijn, directeur-bestuurder van Woonpartners Midden-Holland het woord. “Woonpartners is blij met de bouw van de nieuwe school. Daar zullen heel veel kinderen onderwijs krijgen en dat is goed. Die kinderen willen ook allemaal een thuis in Westergouwe. En omdat Westergouwe een inclusieve wijk wil zijn, zouden er ook meer en grotere woningen in de sociale huur moeten komen.’’

Slokker Bouwgroep
Paul Ticheler, directeur van Slokker Bouwgroep, gaf aan dat het project goed past bij Slokker Bouwgroep: “Ik ben trots dat Slokker Bouwgroep haar bijdrage kan leveren aan dit mooie en duurzame project.”

Speciale rol voor de kinderen
De kinderen van KC De Ontdekkingsreizigers speelden een speciale rol in de ondertekening. Omdat zij gebruik gaan maken van het nieuwe gebouw, mochten ze hun ideale school of kenmerken daarvan tekenen op het doek van ondertekening en op de vlaggetjes. De ondertekening werd gevierd met een ijsje van een Goudse ijsmaker.

Scholencluster
Scholencluster Westergouwe opent eind 2025 haar deuren. Het scholencluster combineert onderwijs, kinderopvang, bewegen en wonen op één plek. Er komen een kindcentrum, sociale huurappartementen en plekken voor sport en bewegen, binnen en buiten. Het wordt een groene en duurzame plek, met activiteiten voor iedereen in de wijk.

< NIEUWS