Nieuwe speeltuin Westergouwe feestelijk geopend

18 mei 2024

Westergouwe is sinds zaterdag 18 mei een speeltuin rijker. De nieuwe speelplek aan de Maria Blomstraat werd op feestelijke wijze geopend door wethouder Jan Kees Oppelaar samen met de Goudse kinderburgemeester en -wethouders Pheline van der Linden, Julia Warga en Luc van Gastel.

Voor alle kinderen
De speelplek biedt ruimte om te spelen voor kinderen in diverse leeftijdscategorieën. Zo zijn er toestellen voor kinderen van 0-4 jaar en voor kinderen van 5-12 jaar. “Wij zijn heel blij met deze nieuwe speeltuin. Het ziet er super leuk uit en er is veel te doen voor alle kinderen”, zegt kinderburgemeester Pheline.

Ontmoetingsplek
Wethouder Oppelaar sluit zich hierbij aan. “Het is voor alle kinderen van Westergouwe heel goed nieuws dat deze speelplek nu open is. De eerste, maar zeker niet de laatste in dit deel van Westergouwe”, belooft de wethouder. Hij benadrukt dat de plek meer is dan alleen een speeltuin. “Het is ook een ontmoetingsplek. De speeltuin sluit aan op diverse wandel- en fietspaden, waarbij ook voor ouders en voorbijgangers ruimte is om even lekker te gaan zitten, tot rust te komen en medebewoners te ontmoeten.”

< NIEUWS