Nieuwe sociale huur appartementen

24 november 2022

Woonpartners Midden-Holland en Mozaïek Wonen hebben op donderdag 24 november een koop- en realisatieovereenkomst ondertekend in Westergouwe. Beide partijen hebben hiermee bouwgrond aangekocht voor het realiseren van een appartementencomplex in de sociale sector. De derde fase van de wijk is nu in aanbouw en met de ondertekening van deze overeenkomsten kan nu ook gestart worden met de bouw van de eerste sociale huurwoningen in dit deel van de wijk.

Woonpartners Midden-Holland
Woonpartners Midden-Holland start in het eerste kwartaal 2023 met de bouw van een appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen, die naar verwachting in het derde kwartaal van 2024 wordt opgeleverd. Voor Woonpartners Midden-Holland is het niet het eerste of laatste project in Westergouwe. Ook bij het voorzieningencluster ‘de Ontdekkingsreiziger’ komen 42 sociale huurwoningen van Woonpartners.

Mozaïek Wonen
Ook Mozaïek Wonen start komend jaar met de bouw van een appartementencomplex met 46 sociale huurwoningen in Westergouwe. Anne ter Steege, directeur-bestuurder: “In deze tijd van schaarste aan woningen, zet Mozaïek Wonen de komende periode extra in op de nieuwbouw van betaalbare en energiezuinige woningen. Met deze samenwerking realiseren we voor nu en in de toekomst een prettige woonomgeving voor onze (toekomstige) huurders.” Het gebouw wordt naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 opgeleverd.

Wijk voor iedereen
De gemeente Gouda en de VOF Westergouwe (VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed) zijn verheugd met de komst van de nieuwe appartementen. “Het is geweldig dat wij dit in gezamenlijkheid met zowel commerciële- als maatschappelijke partijen kunnen bereiken. Westergouwe wordt een wijk voor iedereen, een inclusieve wijk waarin naar elkaar om wordt gekeken en bewoners voor elkaar klaarstaan.”

< NIEUWS