Mozaiek Wonen start met bouw van De Ploeger

12 april 2024

Goed nieuws voor iedereen die interesse heeft in een sociale huurwoning in Westergouwe. Mozaïek Wonen en ontwikkelende bouwer Trebbe realiseren 46 nieuwe sociale huurwoningen in het project De Ploeger. Het appartementencomplex wordt gebouwd in de stijl van een pakhuis. In april is gestart met de bouw en naar verwachting worden de woningen in juni 2025 opgeleverd.

Eerste paal geslagen
Voor woningcorporatie Mozaïek Wonen is dit het eerste nieuwbouwproject in Westergouwe. Op 11 april werd de eerste paal symbolisch geslagen door wethouder Jan Kees Oppelaar, Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen en Arjan Hogenboom, directeur bij Trebbe door het planten van Heideplantjes. Deze plantjes werden geplant omdat het heien is begonnen.

Sociale huursector
De 46 appartementen in De Ploeger worden verhuurd in de sociale huursector en zijn bedoeld voor kleine huishoudens. Er komen 5 tweekamerappartementen en 41 driekamerappartementen, verspreid over zeven woonlagen. Anne ter Steege, directeur-bestuurder Mozaïek Wonen: “Een eigen plek om te wonen is niet vanzelfsprekend. Er zijn duizenden woningzoekenden die steeds achter het net vissen. Daarom bouwen we meer sociale huurwoningen. Dat doen we niet alleen. Samen met gemeenten en ontwikkelaars kijken we hoe we onze opgaven kunnen realiseren. Samen werken we aan sterke wijken! Wij zijn blij dat we nu ook gaan bouwen in de mooie wijk Westergouwe en we straks met De Ploeger een groep huurders een thuis kunnen bieden.” Arjan Hogenboom, directeur Trebbe: “De ambitie van Mozaïek Wonen sluit naadloos aan op waar we als Trebbe voor gaan en staan. Vanuit fijne samenwerkingen samen bouwen aan geluk voor de bewoners. We kijken uit naar een voorspoedige bouwtijd. Op naar het hoogste punt.”

Markante blikvanger
Het appartementencomplex ligt aan de noordkant van Westergouwe en aan de rand van de wijk. Je kunt het zien liggen als je op de N207 langs Westergouwe rijdt. “Deze eerste paal van De Ploeger is met recht een mijlpaal: het is het eerste appartementencomplex met sociale huurwoningen van Mozaïek Wonen in Westergouwe. Ik ben blij dat we in Gouda en in de prachtige nieuwe wijk Westergouwe meer sociale huurwoningen toevoegen. Want we willen dat er voor iedereen in Gouda een fijne plek moet zijn om te wonen, ongeachte de dikte van je portemonnee”, benadrukt wethouder Jan Kees Oppelaar. “De Ploeger wordt bovendien een markante blikvanger bij de entree van Gouda met een historische, pakhuisachtige uitstraling.” De naam ‘De Ploeger’ verwijst naar de agrarische geschiedenis van de wijk Westergouwe. De straatnamen in de buurt zijn van de eerste vrouwelijke bestuursleden van de ‘Nederlandse bond voor het vrouwenkiesrecht’ in Gouda en omstreken. Het magazine van deze bond heette destijds ook ‘De Ploeger’.

Start verhuur
De verhuur start naar verwachting aan het einde van dit jaar. Vanaf dat moment kunnen woningzoekers reageren op de woningadvertenties van de sociale huurwoningen in De Ploeger. De woningen worden aangeboden via DAK regio Regio Midden-Holland.

Hoe kom ik in aanmerking?
Zoek je een sociale huurwoning in Westergouwe? Dan is het belangrijk dat je als woningzoekende bent ingeschreven bij DAK regio Midden-Holland. Voor het huren van een sociale huurwoning van een woningcorporatie gelden voorwaarden, bijvoorbeeld ten aanzien van het inkomen. Op de website van DAK regio Midden-Holland lees je hoe je in aanmerking kan komen voor een sociale huurwoning.

< NIEUWS