Een nieuwbouwwoning is energiezuinig

17 december 2022

De gas- en energieprijzen zijn in 2022 enorm hard gestegen. Iedereen merkt het in de portemonnee. Het kopen van een nieuwbouwwoning biedt daarom, zéker in deze tijd, veel voordelen. Want in vergelijking met bestaande bouw heeft een nieuwbouwwoning standaard lage energielasten of is zelfs bijna energieneutraal. Het verduurzamen van je bestaande woning vraagt een grote investering én is tijdrovend. Bedenk dat je ook kan kiezen voor het comfort van nu: een strak afgewerkte nieuwbouwwoning met lage energielasten.

Duurzame voordelen van een nieuwbouwwoning:
• een gasloze manier van verwarmen
• vloerverwarming
• uitstekende isolatie
• ventilatie voor een gezond binnenklimaat
• zonnepanelen

Lagere energierekening
Deze maatregelen zorgen niet alleen voor een beter milieu, maar ook voor een gezondere leefomgeving én (bij normaal gebruik en energiezuinige apparaten) een lagere energierekening dan in een bestaande woning van dezelfde grootte.

Gasloze woning
De gasaansluiting vervalt voor heel Nederland in 2050. De komende jaren werken gemeentes hier stapsgewijs naartoe. Als jouw buurt aan de beurt is en je jouw bestaande woning gasloos wilt of zelfs moet maken, krijg je te maken met flinke kosten en mogelijk bouwoverlast. In tegenstelling tot bestaande bouw, kent nieuwbouw geen gasaansluiting. Je huis is volledig gasloos.

Voorbereid op de toekomst
Misschien is dit wel het belangrijkste voordeel van een nieuwbouwwoning: je bent voorbereid op de toekomst. Alle duurzame installaties en de meest nieuwe technieken zijn al bij de koopsom van een nieuwbouwwoning inbegrepen. Op het eerste gezicht kan een nieuwbouwwoning daarom hoger zijn geprijsd dan een bestaande woning, maar met een nieuwbouwwoning bespaar je je de kosten (en moeite) van de hele duurzaamheidstransitie. Je komt hierdoor niet achteraf voor verrassingen te staan. Je kiest dus voor gezond, veilig en comfortabel wonen en dat is op de lange termijn een heel slimme investering!

< NIEUWS