Duizendste woning in Westergouwe opgeleverd

24 mei 2023

Westergouwe, de nieuwste woonwijk van Gouda, blijft doorgroeien. Gisteren bracht wethouder Rogier Tetteroo van de gemeente Gouda een informeel huisbezoek ter gelegenheid van de oplevering van de 1000e woning in Westergouwe. Deze mijlpaal werd bereikt met de woning van de familie Schols. De opgeleverde woning maakt deel uit van het project De Kolk fase 2.

Gouwenaars
De familie Schols is blij met hun nieuwe woning aan de Machteld Cosijnsweg. “Als echte Gouwenaars wilden wij Gouda niet verlaten. Vanuit de wijk Korte Akkeren leek Westergouwe wat verder weg te liggen van het centrum, maar dat valt reuze mee. Daarom namen we de stap en hebben wij een woning gekocht in Westergouwe”, aldus de trotse bewoners van de 1000e woning.

Gevarieerd woningaanbod
Wethouder Rogier Tetteroo: ‘Bij een nieuwe wijk hoort een gevarieerd woningaanbod, zodat verschillende bewoners er met plezier kunnen wonen. Van starters en gezinnen tot singles en senioren. Gelet op de grote vraag naar (sociale) huurwoningen en de vele reacties van woningzoekenden op Westergouwe blijft nieuwbouw hard nodig. De komende jaren worden er naast koopwoningen ook (sociale) huurwoningen in het derde deelgebied van Westergouwe gerealiseerd. Het is mooi om te zien hoe de wijk groeit en er zoveel mensen met plezier (willen) wonen.”

De Kolk
Het nieuwbouwproject De Kolk is in drie verschillende fasen ontwikkeld. Het is een woonomgeving waar mensen zich gezond, gelukkig en verbonden voelen, nu en in de toekomst. Bij de ontwikkeling van deze buurten met diverse type woningen, is veel aandacht besteed aan onderwerpen als ecologie, veiligheid en sociale interactie. De Kolk fase 1 en 2 zijn recent opgeleverd. De woning van familie Schols is onderdeel van de tweede fase van De Kolk, bestaande uit 46 duurzame eengezinswoningen die door aannemer Boele & van Eesteren in opdracht van de VOF Westergouwe zijn gerealiseerd. Ook de bouw van fase 3A van De Kolk is inmiddels gestart. In deze fase zijn nog enkele woningen te koop.

>> Bekijk het woningaanbod

< NIEUWS