Bouw sociale huurwoningen Natuurzicht gestart

20 juni 2023

Goed nieuws voor iedereen die interesse heeft in een sociale huurwoning in Westergouwe. In mei is gestart met de bouw van de eerste sociale huurwoningen in het derde deelgebied van de wijk. Aannemer Trebbe realiseert in opdracht van woningcorporatie Woonpartners Midden-Holland het appartementencomplex Natuurzicht. In dit woongebouw komen 46 sociale huurwoningen die naar verwachting in september 2024 worden opgeleverd.

Sociale huurappartementen
De huurappartementen zijn ruim van opzet en bieden uitzicht op bijvoorbeeld de Broekpolder, de plas ‘t Weegje of de binnenstad van Gouda. Het gebouw krijgt 46 sociale huurappartementen, verdeeld over 7 woonlagen. In het gebouw Natuurzicht komen 45 driekamerappartementen met een woonoppervlakte van ongeveer 69 m² en 1 tweekamerappartement met een woonoppervlakte van 58 m². Alle appartementen krijgen een extra grote berging en een balkon. Op de begane grond komt een gemeenschappelijke fietsenstalling. De woningen zijn gasloos en worden verwarmd door een WKO installatie.

Bouwplanning
Aannemer Trebbe is in mei gestart met de bouwwerkzaamheden. Het gebouw komt deels in het water te liggen. De verwachting is dat het gebouw rond september 2024 wordt opgeleverd waarna de appartementen in gebruik genomen worden.

Start verhuur
De verhuur start naar verwachting rond de zomer van 2024. Vanaf dat moment kunnen woningzoekers reageren op de woningadvertenties van de sociale huurwoningen in Natuurzicht. De woningen worden aangeboden via WoningNet.nl Regio Midden-Holland.

Hoe kom ik in aanmerking?
Zoek je een sociale huurwoning in Westergouwe? Dan is het belangrijk dat je als woningzoekende bent ingeschreven bij WoningNet.nl Regio Midden-Holland. Voor het huren van een sociale huurwoning van een woningcorporatie gelden voorwaarden, bijvoorbeeld ten aanzien van het inkomen. Op de website van WoningNet.nl Regio Midden-Holland lees je hoe je in aanmerking kan komen voor een sociale huurwoning.

Huurwoningen in Westergouwe 3
In het 3e deelgebied van Westergouwe worden de komende jaren nog meer huurappartementen (sociaal en vrije sector) gerealiseerd. Wil je hier meer over weten? Houd dan de website van Westergouwe in de gaten of abonneer je op de nieuwsbrief Westergouwe.

< NIEUWS