Beste Westergouwenaars,

Graag houden wij u op de hoogte van de ontwikkelingen van de werkzaamheden rondom de reconstructie van de BAL-1 (Bergambacht leiding). De werkzaamheden worden uitgevoerd in opdracht van Dunea, door Aannemerscombinatie Van der Ven – Kumpen.

Plaatsen van de damwanden

Zoals u wellicht heeft gemerkt wordt op dit moment hard gewerkt aan de voorbereidingen van de reconstructie van de BAL-1. Onderdeel hiervan is het plaatsen van de damwanden die nodig zijn om het gedeelte van de leiding droog te leggen dat moet worden aangepast. Het plaatsen van de damwanden verloopt volgens planning. Mogelijk ondervindt u hieraan enige hinder door de bijbehorende trilling en geluid. De aannemer monitort continu of de impact van de werkzaamheden binnen de toegekende ontheffing vallen. Vooralsnog zijn geen overschrijdingen geconstateerd, en de verwachting is dat dit ook niet zal gebeuren. Deze werkzaamheden zullen naar huidig inzicht in week 44 (de week van 30 oktober) worden afgerond.

Ballast Waterloop

Deze week is ook gestart met de eerder aangekondigde plaatsing van de benodigde ballast op de Waterloop. Deze ballast zorgt ervoor dat de lege leiding niet gaat ‘drijven’. Ondanks eerdere berichten is het niet noodzakelijk om komende week voor twee dagen de Waterloop volledig af te sluiten hiervoor. Wel zullen er op enkele momenten verkeersbegeleiders aanwezig zijn.

Reconstructie BAL-1

Op maandag 16 oktober wordt de BAL-1 uit bedrijf genomen. Dit betekent dat de leiding droog komt te staan. Hierdoor heeft de aannemer de ruimte om alle benodigde werkzaamheden uit te voeren. Omdat de BAL-1 maximaal 8 weken uit bedrijf mag zijn wordt in deze periode, zoals vermeld in eerdere brieven en tijdens de bewonersavond, ook buiten reguliere tijden gewerkt (07:00 – 19:00 uur). Tijdens deze periode wordt daarnaast 24 uur per dag bemaling van het grondwater uitgevoerd om het werkgebied lokaal droog te houden. Dit kan enige geluidshinder geven voor direct aanwonenden. De reconstructie van de BAL-1 duurt naar verwachting tot 15 december.

Vooralsnog gaan de werkzaamheden voorspoedig. Mocht toch blijken dat van de planning moet worden afgeweken, dan zullen wij u hiervan op de hoogte brengen. Dit doen wij via de bewonersportal. Houd de nieuwsberichten dus in de gaten, en adviseer indien mogelijk uw buren die nog niet zijn ingeschreven dit alsnog te doen.

Voor eventuele vragen over bovenstaande kunt u contact met ons opnemen via projectbureau@westergouwe.nl

Met vriendelijke groet,

Namens Dunea en Aannemerscombinatie Van der Ven – Kumpen,

Projectbureau Westergouwe

melbet megapari 1win giriş melbet giriş melbet giriş melbet melbet giriş onbahis giriş megapari
yasbetir1.xyz winbet-bet.com 1kickbet1.com 1xbet-ir1.xyz hattrickbet1.com 4shart.com manotobet.net hazaratir.com takbetir2.xyz 1betcart.com betforwardperir.xyz alvinbet.help/ ritzobet.org betforward.com.co betforward.help betfa.cam 2betboro.com 1xbete.org 1xbett.bet romabet.cam megapari.cam mahbet.cam وان ایکس بت بت فوروارد io unblocked games yohoho io io games unblocked 2025 io games at the school geography lesson