Beste Westergouwenaars,

De beweegstrook is geopend! Vanaf nu kan iedereen vrij gebruikmaken van de 8 sporttoestellen in de GroenBlauwe zone. De toestellen zijn geplaatst langs het bestaande (fiets)pad, verdeeld in groepjes over 500 meter, en is hiermee onderdeel van de bestaande beweegroute.

De beweegstrook is aangelegd op initiatief van de gemeente Gouda, VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed en is een nieuwe stap in de ambitie van Westergouwe de meest beweegvriendelijk wijk van de regio te maken. De openingshandeling werd verricht door wethouders Michiel Bunnik en Rogier Tetteroo van de gemeente Gouda en wethouder Daan de Haas van de gemeente Zuidplas.

‘De ambitie is om Westergouwe zo in te richten dat er een gezonde en beweegvriendelijke wijk ontstaat, waar mensen elkaar ontmoeten.’ Aldus Michiel Bunnik. ‘Bij een gezonde en beweegvriendelijke wijk horen uitstekende buitensport- en speelvoorzieningen.We zijn ontzettend blij met deze beweegstrook, omdat deze helemaal past in de ambitie van Westergouwe als gezonde en beweegvriendelijk wijk. Er komen in Westergouwe veel verschillende mogelijkheden voor bewegen en sporten, zowel in de openbare ruimte, zoals wandel- en fietsroutes, maar straks ook bij het scholencluster waar een sporthal en mogelijkheid tot sporten komen. ‘

Wij wensen u veel sportplezier met de nieuwe beweegstrook!

Voor vragen kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen via projectbureau@westergouwe.nl.

Met vriendelijke groet,

Projectbureau Westergouwe