Beweegstrook officieel geopend

11 maart 2022

In het natuurgebied de GroenBlauwe zone is op 9 maart een nieuwe beweegstrook officieel geopend. Deze beweegstrook bestaat uit 8 publiekelijk toegankelijke sporttoestellen en is onderdeel van de beweegroute Westergouwe. De toestellen zijn geplaatst langs het bestaande (fiets)pad, verdeeld in groepjes over 500 meter.

Ambitie Westergouwe
De beweegstrook is aangelegd op initiatief van de gemeente Gouda en VOF Westergouwe (VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed) en is een nieuwe stap in de ambitie van Westergouwe de meest beweegvriendelijk wijk van de regio te maken. De openingshandeling werd verricht door wethouders Michiel Bunnik en Rogier Tetteroo van de gemeente Gouda en wethouder Daan de Haas van de gemeente Zuidplas.

Gezonde en beweegvriendelijke wijk
“De ambitie is om Westergouwe zo in te richten dat er een gezonde en beweegvriendelijke wijk ontstaat, waar mensen elkaar ontmoeten.’ Aldus wethouder Michiel Bunnik. ‘Bij een gezonde en beweegvriendelijke wijk horen uitstekende buitensport- en speelvoorzieningen. We zijn ontzettend blij met deze beweegstrook, omdat deze helemaal past in de ambitie van Westergouwe als gezonde en beweegvriendelijke wijk. Er komen in Westergouwe veel verschillende mogelijkheden om te bewegen en te sporten, zowel in de openbare ruimte, zoals wandel- en fietsroutes, maar straks ook bij het scholencluster waar een sportzaal en andere mogelijkheden tot sporten komen.”

Sportieve uitnodiging
Wethouder Daan de Haas van de gemeente Zuidplas: “De gemeente Zuidplas is blij met deze nieuwe beweegstrook. Sporten en bewegen in de buitenlucht is nu eenmaal erg gezond en dat realiseren we ons nog meer na corona. Het is een sportieve uitnodiging aan zowel de inwoners van Gouda als Moordrecht, die hier intensief gebruik van kunnen gaan maken. Fijn dat Gouda en Zuidplas de gezondheid van hun inwoners belangrijk vinden en we uit gedeeld belang ook samen kijken hoe we de GroenBlauwe zone rondom Westergouwe en Moordrecht kunnen verbeteren, zoals het bieden van aantrekkelijke ommetjes.”

< NIEUWS