fbpx
Wonen in Gouda

Nieuwe woonwijk in Gouda

Westergouwe is de nieuwe groene en waterrijke woonwijk van Gouda. Wonen in Westergouwe is voor iedereen bereikbaar door een grote diversiteit aan woningen en appartementen in verschillende typen en prijsklassen. Daarnaast biedt Westergouwe de mogelijkheid een eigen huis te bouwen.

Westergouwe,
wonen voor de toekomst

De komende jaren bloeit Westergouwe uit tot een compleet nieuwe woonwijk met zo’n 4.000 woningen, eigen stadse voorzieningen, groen, water en veel ruimte voor recreatie en spelen. In 2016 zijn de eerste woningen in Westergouwe opgeleverd en sinds de zomer 2017 is het natuur- en recreatiegebied ‘de Groenblauwe zone’ open voor publiek.

Zelf bouwen?

Wilt u zelf bouwen? Ook dan kunt u snel terecht in Westergouwe. Op het Eiland II ontwerpt en realiseert u welstandsvrij uw droomhuis. In Westergouwe-II (de volgende fase) zijn er kavels voor zelfbouw beschikbaar. Heeft u interesse, laat dit dan weten door een mail te sturen aan het Projectbureau

Westergouwe-II 

In Westergouwe-II komt de polder letterlijk de wijk in, in de vorm van Polderparken. De bestaande polder en de GroenBlauwe Zone reikt door middel van de parken tot in de wijk. Deze vergroening geeft woonkwaliteit, draagt bij aan de reductie van hittestress en vergroot de biodiversiteit. Waar je ook woont, de natuur is dichtbij. Vanaf deze fase worden er gasloze woningen gebouwd.

Weids wonen

Water en groen

In de grote waterplas van Westergouwe komen drie wooneilanden. Elk met een eigen parkje. Dwars door Westergouwe loopt bovendien een prachtige groenzone die overloopt in het grote natuur en recreatiegebied aan de zuidwestkant van de wijk. Door al dat groen en het vele water heeft u in Westergouwe alle mogelijkheden om heerlijk te wonen: op een eiland, aan een singel en landelijk met uitzicht op water.

Elk type woning

Wonen in Westergouwe is voor iedereen bereikbaar. Voor starters en gezinnen, singles en senioren. In de wijk komen uiteindelijk alle soorten woningen: eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen, appartementen en vrijstaande woningen. Westergouwe kent bovendien een fraai aanbod huurwoningen (sociaal en vrije sector). Wilt u uw eigen woning ontwerpen en bouwen? Voor u zijn er in Westergouwe onbebouwde kavels te koop.

Gelijk gezellig

Westergouwe wordt stapsgewijs ontwikkeld in buurtjes van 50 tot 100 woningen. U woont dus direct in een nette straat en opgeruimde buurt. Zo heeft u gelijk plezier van uw woning en de omgeving. Overlast van bouwverkeer wordt tot een minimum beperkt.

 

Westergouwe-omgeving

Voorzieningen

Westergouwe krijgt haar eigen voorzieningen. Vanaf augustus 2016 kunnen kinderen al naar school op Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers (basisschool en kinderdagverblijf voor 2-12 jaar). Halverwege 2017 zijn er medische voorzieningen bijgekomen in het Gezondheidscentrum Westergouwe. Eind 2018 komt er een Albert Heijn in de wijk. Eerst gaat het nog om tijdelijke voorzieningen, uiteindelijk komt er in Westergouwe een volwaardig wijkwinkelcentrum.

Westergouwe-GBZ

Organisatie

Westergouwe is een project van de gemeente Gouda en de Combinatie VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed. Elk van deze partijen ontwikkelt en bouwt zijn eigen woningen. Hierdoor krijgt Westergouwe een gevarieerd woningaanbod. Samen leggen de partijen wegen, water en groen aan. Hiervoor hebben zij het Projectbureau Westergouwe opgericht. Dit bureau voert alle gezamenlijke activiteiten uit. Heeft u een vraag over Westergouwe? Neem contact met ons op, klik hier.

Interactieve kaart