fbpx

Werkzaamheden ivm elektriciteitsnet

14.06.2018

Er zijn werkzaamheden gepland om de kwaliteit van het elektriciteitsnet optimaal te houden. De duurzaamheidsambitie en gasloos bouwen zorgt voor een grotere vraag aan elektriciteit. Stedin legt een nieuwe elektriciteitskabel aan voor Westergouwe. Deze kabel zal middels een ondergrondse boring worden getrokken vanaf de andere zijde van het Gouwekanaal. De werkzaamheden starten vanaf week 25 (18 juni) 2018 en duren tot ongeveer week 30 (27 juli) 2018.

Wat gaat er gebeuren?

  • Vanaf de andere zijde van het Gouwekanaal wordt er een ondergrondse boring gedaan richting de Burgemeester van Dijkesingel. Onder de Gouwe en de Ringvaart door. Het uittredepunt ligt ter hoogte van het fietspad aan de Burgemeester van Dijkesingel.
  • Nadat de boring in Westergouwe is aangekomen wordt er een kabel teruggetrokken. Deze kabel heeft in totaal een lengte van circa 950 meter en zal ter voorbereiding in de Westergouweplas liggen (zie tekening).
  • Een deel van het fietspad aan de Burgemeester van Dijkesingel en het toekomstig terrein van het appartementencomplex Wieringenhof wordt afgesloten middels hekwerk. Dit is werkterrein en opslag voor materiaal.
  • Tijdens de boring en de aanleg van de nieuwe kabel zal het fietsverkeer tijdelijk gehinderd worden. Er worden borden met eventuele omleidingsroutes geplaatst en tijdens de werkzaamheden zal er verkeersbegeleiding aanwezig zijn. Het gemotoriseerde verkeer op de weg heeft ongehinderd doorgang.
  • De werkzaamheden zullen naar verwachting vrijdag 20 juli gereed zijn. De werktijden zijn van maandag t/m vrijdag tussen 07.00 uur en 19.00 uur. U kunt hiervan overlast ervaren, dank voor uw medewerking en begrip.