fbpx

SPELEN OP EILAND-I

25.04.2018

Afgelopen week hebben we de plannen gepresenteerd voor het spelen in de Groene Pit op Eiland-I. Veel kinderen en ouders hebben een reactie gegeven, dank daarvoor! Mede met deze reacties in het achterhoofd wordt het ontwerp definitief gemaakt. Zo nemen we mee dat er meer uitdaging in de toestellen mag zitten en is er een duidelijke voorkeur voor de groen/gele uitvoering. Daarnaast is er zeer positief gereageerd op de kabelbaan.

Bij het ontwerpen en inrichten van een speelplek spelen diverse uitgangspunten een rol, zoals beleid van gemeente Gouda en de ontwikkelende partijen. Met deze kaders als vertrekpunt kan er veel, maar zijn ook dingen die op een locatie niet mogelijk zijn. Vanwege de bouwwerkzaamheden moet de uitvoering in delen worden geknipt. Het streven is deze zomer een deel van de speelplek klaar te hebben (zie kopje fasering/ afbeelding), zodat er gespeeld kan worden op Eiland-I.

Voetballen in Westergouwe
Bij het Projectbureau zijn veel reacties binnengekomen over voetballen in De Groene Pit, van zowel voor- als tegenstanders. In het ontwerp is geen voetbalkooi of doelen opgenomen op het Schoklandplantsoen, echter is het natuurlijk wel mogelijk een balletje te trappen of over te gooien. Het overgrote deel van de speeltuin wordt als grasveld aangelegd en geeft voldoende aanleiding voor (bal)spelen.

Nog voor de zomervakantie is voetballen in Westergouwe mogelijk. Er komt een voetbalveld met doelen op het schoolplein van het Kindcentrum. De kinderen van De Ontdekkingsreizigers hebben aan wethouder Rogier Tetteroo laten weten daar graag doeltjes te zien en de inrichting van het veld (met doelen, belijning en vlakverdeling van de tegels) wordt aangelegd naar wens van de kinderen.

180425_spelen Eiland-IFasering
De Groene Pit op Eiland-I wordt gefaseerd ingericht vanwege de bouwwerkzaamheden en de aanwezigheid van de bouwketen aldaar. Het Schoklandplantsoen bestaat uit twee delen, het Waddenpad (een wandel- en fietspad) deelt het gebied in twee├źn. Er komen uiteindelijk in beide delen speelobjecten, de driehoek tot het Waddenpad wordt halverwege dit jaar ingericht.

De exacte planning voor de aanleg van het 2e deel (tussen Waddenpad en IJsseloogwal) is nog niet bekend, dit zal naar verwachting begin 2020 zijn. Dit laatste deel bestaat voor een groot gedeelte uit grasveld, omsloten door een haag.