fbpx
180411_header bericht spelen

DENK MEE, SPEEL MEE OP EILAND I

11.04.2018

Volgende week woensdag 18 april kunnen kinderen uit Westergouwe en van het Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers meedenken hoe de speelplek op Eiland-I eruit komt te zien. Jullie zijn welkom op locatie; ‘de Groene Pit’ van Eiland-I aan het Schoklandplantsoen op Eiland-I.

woensdag 18 april op Eiland-I

  • 13.30 – 14.00 uur              kinderen van Kindcentrum De ontdekkingsreizigers
  • 13.30 – 14.30 uur              alle kinderen uit Westergouwe (en natuurlijk die er gaan wonen)

Ben je zelf ook benieuwd naar de mogelijkheden, kom dan donderdagochtend (09.00 – 12.00 uur) naar het Infocentrum Westergouwe. Vraag naar Agacia Broekhuizen of Marien Brand.

Aantrekkelijke woonwijk
Voor een wijk als Westergouwe is een aantrekkelijke en op kinderen gerichte openbare ruimte belangrijk. De speelplekken zijn hier onderdeel van en kunnen worden ingericht zodra de bouwwerkzaamheden het toelaten. Afgelopen zomer is de speelplek in Tuinen 3 opengegaan en dit jaar is de speelplek op Eiland I aan de beurt. Eerder de speelplek aanleggen was niet mogelijk vanwege de bouwwerkzaamheden en de bouwketen die op de locatie staan.

Schoklandplantsoen
Het eerste deel van het Schoklandplantsoen (tot het Waddenpad) wordt halverwege dit jaar definitief ingericht, zodra de bouwkeet van Dura Vermeer is afgebroken. Vanaf dat moment kunnen ook de eerste speeltoestellen worden geplaatst. De exacte planning voor de aanleg van het 2e deel (tussen Waddenpad en IJsseloogwal) is nog niet bekend. Speelplekken zijn zowel links als rechts voorzien in het Schoklandplantsoen, waarbij het gehele plantsoen wordt doorsneden door het Waddenpad (een wandel- en fietspad).