Wonen in Gouda

Nieuwe woonwijk in Gouda

Westergouwe is een nieuwe woonwijk aan de westkant van Gouda. Hier woont u lekker landelijk tussen groen en water. De wijk krijgt een grote waterplas en een eigen natuur- en recreatiegebied van 45 hectare groot. Daarnaast bent u omringd door het karakteristieke open weidelandschap en diverse natuurgebieden!

Wonen in Gouda,
Westergouwe al vanaf 2016!

Westergouwe is straks een wijk van zo’n 4.000 woningen. Per deel groeit de wijk, tot 2018 bouwen we aan Westergouwe-I, met zo’n 470 woningen. Binnen Westergouwe-I worden stapsgewijs buurtjes, elk een eigen karakter en identiteit, gebouwd en verkocht. In oktober 2015 is de allereerste paal geslagen in Westergouwe, in mei 2016 zijn de eerste mensen gaan wonen in hun nieuwe huis te Westergouwe.

Zelf bouwen?

Wilt u zelf bouwen? Ook dan kunt u snel terecht in Westergouwe. Op het Eiland II ontwerpt en realiseert u welstandsvrij uw droomhuis. Hoe dit wooneiland eruit komt te zien, bepaalt u dus zelf. De verkoop en ontwikkeling van particuliere kavels is al begonnen. Inmiddels wonen er gezinnen in hun droomhuis op het tweede wooneiland.

Westergouwe-II 

Westergouwe-I is eind 2018, begin 2019 klaar. De grondverbetering van Westergouwe-II is in volle gang, er worden circa 450 woningen gebouwd. De verkoop van de woningen zal rond de zomer 2018 van start gaan. Blijf op de hoogte via de nieuwsbrief.

Westergouwe _Plan_1020x300

Weids wonen

Water en groen

In de grote waterplas van Westergouwe komen drie wooneilanden. Elk met een eigen parkje. Dwars door Westergouwe loopt bovendien een prachtige groenzone die overloopt in het grote natuur en recreatiegebied aan de zuidwestkant van de wijk. Door al dat groen en het vele water heeft u in Westergouwe alle mogelijkheden om heerlijk te wonen: op een eiland, aan een singel en landelijk met uitzicht op water.

Elk type woning

Wonen in Westergouwe is voor iedereen bereikbaar. Voor starters en gezinnen, singles en senioren. In de wijk komen uiteindelijk alle soorten woningen: eengezinswoningen, twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen, appartementen en vrijstaande woningen. Westergouwe kent bovendien een fraai aanbod huurwoningen (sociaal en vrije sector). Wilt u uw eigen woning ontwerpen en bouwen? Voor u zijn er in Westergouwe onbebouwde kavels te koop.

Gelijk gezellig

Westergouwe wordt stapsgewijs ontwikkeld in buurtjes van 50 tot 100 woningen. U woont dus direct in een nette straat en opgeruimde buurt. Zo heeft u gelijk plezier van uw woning en de omgeving. Overlast van bouwverkeer wordt tot een minimum beperkt.

 

Westergouwe-omgeving

Voorzieningen

Westergouwe krijgt haar eigen voorzieningen. Vanaf augustus 2016 kunnen kinderen al naar school op Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers (basisschool en kinderdagverblijf voor 2-12 jaar). Halverwege 2017 zijn er medische voorzieningen bijgekomen in het Gezondheidscentrum Westergouwe. Later volgt de (tijdelijke) supermarkt. Eerst gaat het nog om tijdelijke voorzieningen, uiteindelijk komt er in Westergouwe een volwaardig wijkwinkelcentrum met onder meer twee supermarkten en andere winkels.

Westergouwe-GBZ

Organisatie

Westergouwe is een project van de gemeente Gouda en de Combinatie VolkerWessels Vastgoed en Heijmans Vastgoed. Elk van deze partijen ontwikkelt en bouwt zijn eigen woningen. Hierdoor krijgt Westergouwe een gevarieerd woningaanbod. Samen leggen de partijen wegen, water en groen aan. Hiervoor hebben zij het Projectbureau Westergouwe opgericht. Dit bureau voert alle gezamenlijke activiteiten uit. Heeft u een vraag over Westergouwe? Neem contact met ons op, klik hier.

Interactieve kaart