Voorzieningen in en rondom de wijk

Westergouwe krijgt haar eigen voorzieningen zoals een school, winkels en een gezondheidscentrum. Voorlopig zijn dit nog voorzieningen in een tijdelijke huisvesting. Als de wijk verder gegroeid is worden dit volwaardige voorzieningen zoals je van een wijk van deze omvang kan verwachten.

Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers

Vanaf augustus 2017 kunnen kinderen naar school op Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers (basisschool en kinderdagverblijf voor 2-12 jaar). Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers is de plek in Westergouwe waar samen spelen, leren, ontwikkelen, ontmoeten en ontdekken centraal staat!

Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers verzorgt opvang en onderwKindcentrum_kleinijs voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Op dit moment wordt de opvang voor kinderen van 0 tot 2 jaar op een andere locatie aangeboden. Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers is een plek waar kinderen elkaar ontmoeten, samen spelen, leren, ontdekken en ontwikkelen.

Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers is een initiatief van drie schoolbesturen en een kinderopvangorganisatie: de Groeiling, de Vier Windstreken, Stichting Klasse en Quadrant Kindercentra. Zij werken samen aan één nieuwe organisatie.

Gezondheidscentrum Westergouwe, een gezonde kijk op de wijk!

In juni opent Gezondheidscentrum Westergouwe  haar deuren in de wijk. Het gezondheidscentrum biedt een volledig pakket op elkaar afgestemde, wijkgerichte zorg en hulp. We huisvesten een tandarts, huisarts, apotheek, fysiotherapie, drogist, thuiszorg en meer. Stuk voor stuk ervaren zorgverleners met een gezonde kijk op de wijk!

Van huisarts tot Centrum voor Jeugd en Gezin, van priklab tot tandarts, van apotheek tot wijkverpleegkundige… Ook al groeien we mee met de wijk; van begin af aan biedt Gezondheidscentrum Westergouwe een volledig pakket op elkaar afgestemde zorg en hulp.

Sterkliniek Westergouwe

Voor huisdieren en hun eigenaren is er ook goed nieuws. In Westergouwe opent namelijk ook in 2017 een dierenkliniek haar deuren. Deze kliniek is een dependance van de Sterkliniek Korte Akkeren. Binnen dit diergezondheidscentrum wordt diergeneeskunde op hoog niveau bedreven, met geavanceerde apparatuur. Zo kunnen dieren ook voor behandeling tegen kanker en voor bijzondere tandheelkundige ingrepen terecht. Het initiatief in Westergouwe past goed bij de visie om diergeneeskundige behandeling en kennis aan zoveel mogelijk mensen dicht bij huis aan te bieden; liefst in de eigen wijk.

Voetbalvereniging Donk

svdonklogo-schaduwAan de andere kant van de Provincialeweg ligt voetbalvereniging Donk, een modern sportpark met drie kunstgrasvelden, een gezellig clubhuis en nette kleedkamers. Zowel voor voetbal op recreatie als op prestatie niveau kunt u bij hun terecht. Met gediplomeerde trainers en via een eigen ontwikkelingsplan worden de jeugdleden begeleidt. Op vrijdag, zaterdag en zondag spelen jongens, meisjes, heren en dames met plezier hun wedstrijden.

Bekijk hier een sv Donk-folder.