Voorzieningen in en rondom de wijk

Westergouwe krijgt haar eigen voorzieningen zoals een school, winkels en een gezondheidscentrum. Voorlopig zijn dit nog voorzieningen in een tijdelijke huisvesting. Als de wijk verder gegroeid is worden dit volwaardige voorzieningen zoals je van een wijk van deze omvang kan verwachten.

Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers

Vanaf augustus 2017 kunnen kinderen naar school op Kindcentrum de Ontdekkingsreizigers (basisschool en kinderdagverblijf voor 2-12 jaar). Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers is de plek in Westergouwe waar samen spelen, leren, ontwikkelen, ontmoeten en ontdekken centraal staat!

Kindcentrum_kleinKindcentrum De Ontdekkingsreizigers verzorgt opvang en onderwijs voor kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 12 jaar. Op dit moment wordt de opvang voor kinderen van 0 tot 2 jaar op een andere locatie aangeboden. Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers is een plek waar kinderen elkaar ontmoeten, samen spelen, leren, ontdekken en ontwikkelen.

Kindcentrum De Ontdekkingsreizigers is een initiatief van drie schoolbesturen en een kinderopvangorganisatie: de Groeiling, de Vier Windstreken, Stichting Klasse en Quadrant Kindercentra. Zij werken samen aan één nieuwe organisatie.

Gezondheidscentrum Westergouwe, een gezonde kijk op de wijk!

Gezondheidscentrum Westergouwe is vanaf 1 juli op werkdagen van 9.00 – 15.00 uur geopend. U kunt zich laten inschrijven bij de huisarts, de tandarts of een afspraak te maken met een van de andere disciplines die in ons gezondheidscentrum werkzaam is; zoals de verloskundige, diëtiste, fysiotherapeut, kinderfysiotherapeut of logopedist. Meer informatie over zorgverleners op www.gcwestergouwe.nl .gezondheidscentrum

Ga eens kijken in het mooie centrum!

Tandartspraktijk Westergouwe

Tandartspraktijk Westergouwe is een tandartspraktijk waar gestreefd wordt naar tandheelkunde van hoogwaardige kwaliteit. Het gehele team zet zich in om u de best mogelijke mondzorg te geven. Het bieden van optimale tandheelkundige zorg waarbij uiteraard enkel en alleen rekening wordt gehouden houden met úw wensen en medische behoeften. Meer informatie op www.tandartspraktijkwestergouwe.nl of bekijk de folder.

Sterkliniek Westergouwe

Voor huisdieren en hun eigenaren is er ook goed nieuws. In Westergouwe opent namelijk ook in 2017 een dierenkliniek haar deuren. Deze kliniek is een dependance van de Sterkliniek Korte Akkeren. Binnen dit diergezondheidscentrum wordt diergeneeskunde op hoog niveau bedreven, met geavanceerde apparatuur. Zo kunnen dieren ook voor behandeling tegen kanker en voor bijzondere tandheelkundige ingrepen terecht. Het initiatief in Westergouwe past goed bij de visie om diergeneeskundige behandeling en kennis aan zoveel mogelijk mensen dicht bij huis aan te bieden; liefst in de eigen wijk.

Voetbalvereniging Donk

svdonklogo-schaduwAan de andere kant van de Provincialeweg ligt voetbalvereniging Donk, een modern sportpark met drie kunstgrasvelden, een gezellig clubhuis en nette kleedkamers. Zowel voor voetbal op recreatie als op prestatie niveau kunt u bij hun terecht. Met gediplomeerde trainers en via een eigen ontwikkelingsplan worden de jeugdleden begeleidt. Op vrijdag, zaterdag en zondag spelen jongens, meisjes, heren en dames met plezier hun wedstrijden.

Bekijk hier een sv Donk-folder.